Kultaa kielelle ja mielelle – satutuokiot alkavat helmi-maaliskuussa

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot ja Toukkien tarinatuokiot alkavat helmi-maaliskuussa! Tuokioita järjestetään Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Rantasalmella ja Varkaudessa. Satujen maailmaan astellaan kirjastojen tiloissa. Lastenkulttuurikeskus Verson Toukkien tarinatuokiot on suunnattu 0-3-vuotiaille lapsille ja satutuokiot 3-6-vuotiaille lapsille aikuisseuralaisilleen. Tuokiot ovat avoimia, maksuttomia mielikuvituksen ja kielellä leikittelyn riemunpilkahduksia, joissa esillä ovat lasten kuvakirjat.
Satutuokioiden suhteen seurataan voimassaolevia koronarajoituksia. Ryhmät ilmoittautuvat ennakkoon kirjastolle.


”Pienet tähtisilmät syttyvät”

Sadut ja tarinat ovat lapselle kullanarvoisia kehittyvän kielen ja mielikuvituksen kannalta. Tuokiot ovat myös lapsen ja aikuisen yhteistä aikaa. Lastenkulttuurin sydän on lapsen oman taiteellisen toimijuuden tukeminen, ja toukkatuokioilla annetaan aikaa myös lapsen omalle äänelle ja kädentaidoille.
Satutuokioita ohjaava taidekasvattaja Minnamaria Koistinen inspiroituu lasten riemusta. ”Satutuokioilla parasta on se, kun tarinan tunnelma vie mukanaan ja pienet tähtisilmät syttyvät”, lukuisia satutuokioita ohjannut Koistinen kertoo.
Taidekasvattaja Henni Sammatti taas nauttii lasten kohtaamisesta ja siitä, että heidän kanssaan voi jutella tarinoista. Millaisia ajatuksia sadut heissä herättävät?

Tänä keväänä satutuokioita ohjaavat Sammatin ja Koistisen lisäksi Tuomo Salmela ja Sinikka Silja.

Satutuokiotoiminnasta palaute on aina tervetullutta, ja sitä voi jättää osoitteessa bit.ly/versopalaute. Osalla satutuokioista on jaossa myös paperisia palautelomakkeita aikuisen täytettäviksi.

Kurkkaa satutuokioiden aikataulut https://www.versoverkko.fi/tapahtumakalenteri/