Töihin Seikkailujen Saareen

Valokuva, jossa kahdeksan värikkäisiin rooliasuihin pukeutunutta ihmistä tanssii ja hyppii.

Mikä Seikkailujen Saari?

Seikkailujen Saari on vuodesta 1996 alkaen järjestetty lapsille ja perheille suunnattu elämysseikkailu. Tapahtuma järjestetään osana Vekara-Varkaus-festivaalia kesäkuun toisella viikolla.

Seikkailujen Saaren toteuttajia on ollut useita. Vuodesta 2014 alkaen Seikkailujen saaren tuotannosta on vastannut Lastenkulttuurikeskus Verso, joka toimii osana Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yksikköä. Seikkailujen saari on Verson sekä Vekara-Varkaus -festivaalin yhteinen ponnistus.

Miten pääsee töihin Seikkailujen Saareen?

Lastenkulttuurikeskus Verso työllistää Seikkailujen Saareen 19 opiskelijaa tai kevään ylioppilasta (17-24v.) neljän viikon työsuhteeseen, sekä 6 peruskoulun 9. luokan päättävää nuorta kahden viikon työsuhteeseen.

Työntekijät Seikkailujen Saareen valitaan työhakemusten ja -haastattelujen perusteella Varkauden kaupungin kesätöitä hakeneiden joukosta. Hakuaika on tammi-helmikuussa ja hakemaan pääsee täältä.

Jotta tulisit valituksi, valitse Seikkailujen Saari haettavien työpaikkojen listalta ja kerro työhakemuksessa itsestäsi ja osaamisestasi monipuolisesti. Hakemuksissa kiinnitämme huomiomme erityisesti:

  • harrastuneisuuteen; tarvitsemme eri taiteenlajien osaajia, mutta myös kaikenlaiset muut harrastukset ja aktiivisuus ovat plussaa
  • osaamiseen/kokemukseen lasten parissa toimimisesta ja ohjaamisesta (esim. isoskoulutus, ohjaaminen partiossa, erilaisissa kerhoissa tai urheiluseurassa katsotaan hakijan eduksi)
  • asiakaspalvelukokemukseen

Lisäksi kannattaa tuoda esille kielitaito ja mahdolliset ajokortit, sekä kertoa lyhyesti millainen tyyppi olet.

Millaista työ Seikkailujen Saaressa on?

Myös neljän viikon työsuhteiden tunnit tehdään pääsääntöisesti kahden viikon aikana, joten päivät ovat pitkiä ja työ hyvin intensiivistä ja sisältää myös ilta- ja viikonlopputöitä. Ennen kahden viikon työjaksoa on lisäksi Varkauden kaupungin kesätyöinfo ja mahdollisesti 1-2 improvisaatiokoulutusiltaa, jotka ovat työaikaa.

Palkkaamamme työntekijät toimivat seikkailuohjaajina Seikkailujen Saaren erilaisilla taidetoimintapisteillä ja lipunmyynnissä, sekä osa työntekijöistä (9. luokan päättäneet) ”jokereina”, jotka mm. huolehtivat tapahtuma-alueen siisteydestä ja sijaistavat toimintapisteillä taukojen aikana.

Kaikki työtehtävät sisältävät asiakaspalvelua ja niitä tehdään rooliasuissa ja kevyessä roolissa, mikä vaatii sosiaalisuutta, positiivista asennetta ja heittäytymistä.

Ennen varsinaista tapahtumaviikkoa on ”raksaviikko”, jolloin yhdessä jalostetaan toimintapisteiden sisällöt lopulliseen muotoonsa, harjoitellaan ja valmistetaan lavasteet ja puvustus tapahtumaan.

Tapahtumaviikolla ja ”raksaviikon” sunnuntaina (lavasteiden pystytys) töitä tehdään ulkosalla, eli ollaan leiriolosuhteissa säiden ja hyttysten armoilla.

Työ Seikkailujen Saaressa on siis hyvin monipuolista, erikoista, välillä rankkaakin, mutta hirmuisen hauskaa ja monen aikaisemman työntekijän mielestä paras kesätyö ikinä!