Lastenkulttuuria verkossa

Lastenkulttuuria voi toteuttaa ja taidetta kuluttaa myös etäyhteyksin, verkkovälitteisesti ja erilaisia verkkomateriaaleja hyödyntäen.

Kokoamme tähän jatkuvasti päivittyvään listaan erilaisia tapoja löytää iloa ja elämyksiä kulttuurista etäkouluun, päiväkotiin tai perheen yhteiseen vapaa-aikaan.

Jaamme vinkkejä ja linkkejä myös Verson facebook-sivulla.

Huom! Uusi harrastakotona.fi-sivusto on julkaistu 24.4.2020. Se kokoaa yhteen lapsille ja nuorille suunnattua taiteen tekemistä, kokemista ja kokeilemista helposti ja maksuttomasti.

Verson vinkkivasu

Ota käyttöön Verson sivuilta löytyviä ohjeita ja ideoita. Naamioiden teko, käsinuket, rytmisoittimet, kollaasit, satuhieronta ja monta muuta ajatusta luovaan toimintaan.

Vinkkejä taidetoimintaan

KÄDENTAITO- JA KUVATAIDEVINKKEJÄ

Verson Taidevälkät verkossa

Myös kotona opiskellessa on hyvä pitää luovia taukoja! Lastenkulttuurikeskus Verso julkaisee YouTube-kanavallaan Taidevälkkä-tekemistä kevään ajan viikoittain. Videoilla tehdään pieniä kuvataide- ja kädentaitotöitä kotona löytyvistä materiaaleista.

Videot jaetaan myös Facebookissa https://www.facebook.com/LastenkulttuurikeskusVerso/ ja Instagramissa: https://www.instagram.com/lastenkulttuurikeskusverso/channel/

Turun Seikkailupuisto: Taidepajan etävinkit

Taidepajan etävinkit julkaistaan joka perjantai klo 12.

Videot julkaistaan Seikkailupuiston YouTubessa   ja Facebookissa https://www.facebook.com/Seikkis/

ARXin Kotivara

ARXin Kotivara tarjoaa taidetta lapsille aikuisineen osoitteessa www.hameenlinna.fi/arx-kotivara. Osa vinkeistä on suunniteltu niin, että ne antavat vanhemmalle mahdollisuuden syventyä etätyöhön ja osa taas tarjoaa mukavaa taidetouhua yhteisiin hetkiin. Pyrimme käyttämään arkisia materiaaleja ja välineitä, joita löytyy ihan tavallisista kodeista. Kotivara myös somessa: www.facebook.com/ARXHameenlinna ja Instagram: @arxgrammi

Lastun ”Nyhjää tyhjästä”

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kädentaitovinkkisarja tarjoilee helppoja ideoita ja ohjeita yhteiseksi iloksi ja ajanvietteeksi kodin kierrätysmateriaaleista.

https://www.facebook.com/lastenkulttuurikeskuslastu/

MUSIIKKIA

Opi kuuntelemaan klassista

Kiinnostaako klassinen musiikki ja kaipaat avaimia kuuntelukokemuksesi avartamiseen? Helsingin kaupunginorkesteri kutsuu sinut musiikkimatkalle!

https://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/opi-kuuntelemaan-klassista

SATUJA, KIRJOJA, TARINOITA

Unicefin satuhetket

Suomen Unicefin satuhetkissä Eppu Nuotio ja Timo Parvela lukevat satuja. Satuhetket löytyvät Unicefin sivuilta: https://kampanja.unicef.fi/satuhetki/

Äänikirjoja Areenassa

Vietä aikaa äänikirjojen parissa. Areenasta löytyy mm. Muumi-kirjoja Lasse Pöystin lukemana.

https://areena.yle.fi/audio/ohjelmat/30-272?fbclid=IwAR1W_-INjESU8WLuSl8S1zMh-wNaSb_fg__W_WEpMSRZjCGkFYqgyIffVIg

Hevosenkengän satukanava

Teatteri Hevosenkengän Satukanavalla on yhteensä 20 satua. Juhannusmäen sadunkertoja, näyttelijä Eero Ahre, lukee kanavalla Topeliusta, Andersenia, kansansatuja, klassikoita ja myös lasten omia satuja.

https://hevosenkenka.fi/2020/03/18/sadun-maailmaan-omalta-kotisohvalta/

Iltasatu-palvelu

Kaikille avoin, maksuton iltasatupalvelu kokoaa yhteen klassikkoteoksia ja uutuuksia.

https://iltasatu.org/

TANSSIA

Tanssin tiedotuskeskuksen vinkkilista

Nauti tanssista kotona – kokosimme linkkejä ja vinkkejä tanssisisältöihin opetusvideoista esitystallenteisiin ja tanssielokuviin

Urbaanit lasten tanssitunnit

Urbaanit tanssitunnit ovat katsottavissa facebook-sivulta: https://www.facebook.com/UrbaaniTT/

Oopperaa ja Balettia verkossa

Stage24 on Oopperan ja Baletin virtuaalinäyttämö, jossa on esityksiä katsottavissa maksuttomasti. Mukana myös ihana Peppi Pitkätossu-satubaletti!

https://oopperabaletti.fi/stage24/

KULTTUURIPERINTÖÄ JA KUVATAIDETTA

Saranat.fi – Kulttuuriympäristö verkossa

Varkauden museoiden ylläpitämä, koululaisille suunnattu verkkoympäristö, jossa voi tutustua Keski-Savon ajallisiin kerroksiin, kulttuurimaisemiin, rakennusperintöön ja arkkitehtuuriin erilaisten pelien kautta.

http://www.saranat.fi/

Ateneumin virtuaalikierros

Virtuaalinäyttelyssä pääset tutustumaan Ateneumin kokoelmiin.

https://artsandculture.google.com/partner/ateneum-art-museum

Museoiden virtuaalikierroksia

Suomalaisten museoiden virtuaalinäyttelyissä opit monipuolisesti ja pääset tutustumaan mm. ilmailun, urheilun, poliisin ja työväen historiaan.

https://opimuseossa.fi/opimuseossa/index.php?k=12378

Museokierroksille ympäri maailmaa

Google Arts and Culture kokoaa yhteen virtuaalikierroksia eri museoissa. Lähde matkalle taiteen, tieteen ja historian pariin!

https://artsandculture.google.com

Finna.fi

Vapaasti käytettävä hakupalvelu, joka tuo yhden ja saman haun alle suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitoidut aarteet, aineistopaketteja ja tehtäväideoita.

https://www.finna.fi/Content/luokkahuone

ELOKUVAKASVATUSTA

Kotitehtäviä elokuvakasvatukseen 

Koulujen elokuvaviikko on koonnut elokuvakasvatusteemaisen kotitehtävien paketin. Kuvaa yksinkertaisia elokuvatrikkejä, etsi videokameran avulla kevään merkkejä, katso elokuvia ja askartele illuusioleluja! Kotitehtävistä löytyy selkeitä ohjeistuksia etäopetukseen, mutta myös hyviä ideoita elokuvaharrastuksen ylläpitämiseksi kotoa käsin.

Kokonaisuus löytyy osoitteesta elokuvaviikko.fi/kotitehtavat.

Koulukinon vinkit etäopetukseen

Koulukino on koonnut vinkkejä maksutta kotona katsottavista elokuvista oppimateriaaleineen. Vinkit on jaoteltu pitkän fiktion, dokumenttielokuvan ja lyhytelokuvan kategorioihin.

https://www.koulukino.fi/elokuvakasvatusta-etaopetukseen

MUUTA

Materiaaleja Lastenkulttuurin etäopetukseen

Lastenkulttuurikeskusten liitto kokoaa vinkkejä taiteen ja kulttuurin harrastamiseen, tekemiseen ja kokemiseen kotona.

Taidetta ja kulttuuria etänä

Lastenkulttuurialan menetelmäoppaat

Lastenkulttuuri.fi-sivuston materiaaleista löytyy mittava määrä menetelmäoppaita, verkkomateriaaleja ja julkaisuja opetus- ja ohjauskäyttöön. Vapaasti soveltaen menetelmät luonnistuvat myös etänä ja kotioloissa. Tutustu tietopankkiin täällä: https://www.lastenkulttuuri.fi/materiaalit/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.