Varkauden Metsäsatukierros avautuu maanantaina 9.5.2022

Varkaudessa Hertunrannassa avautuu Metsäsatukierros lastenkulttuurin juhlaviikolla maanantaina 9.5. Kierros on kierrettävissä tämän vuoden loppuun saakka, mutta mukavinta se on toki tehdä kesäaikaan kauniilla säällä.

Lähde mukaan opettavaiselle Metsäsatukierrokselle tutustumaan metsän kiehtovaan elämään tarkastaja Peetu-pöllön johdolla! Peetu-pöllö valvoo, että metsässä on kaikki asiat kunnossa. Peetun tarkastuskierroksella elämästään kertovat mm. puut, eläimet ja hyönteiset.

Metsäsatukierros on mobiilikierros, joka johdattaa perheet ja ryhmät seikkailemaan luonnossa Hertunrannan rantapuiston alueella Salmi AR-mobiilisovelluksen avulla. Salmi AR-sovelluksessa piirroshahmojen tähdittämät tarinavideot avautuvat katseltavaksi saavuttaessa kartalla oikeaan paikkaan. Tarinat innostavat tutkimaan luontoa reitin varrella. Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi kesällä. Metsäsatukierros on mukaansatempaava kokemus päiväkoti- ja alakouluikäisille (n. 4-10v.) lapsille yhdessä vanhempien tai ryhmän kanssa.

Kierrosta varten tarvitset vain ulkoiluun sopivat vaatteet ja älypuhelimen. Kesto n. 30 min. ja reitin pituus noin 500m. Aloituspaikka sijaitsee Hertunsaaren uimarannalla.

Käyttöohjeet

  • Lataa ilmainen Salmi AR -sovellus älypuhelimeesi Googlen tai Applen sovelluskaupasta, ja seuraa sovelluksen asennusohjeita.
  • Avaa sovellus. Kirjoita sovelluksen hakukenttään “Varkauden Metsäsatukierros” ja paina Hae-nappia.
  • Klikkaa elämys auki ja lataa sisältöpaketti. Latauksen loputtua paina “Aloita kierros”.
  • Metsäsatukierroksen tarinapisteet näkyvät kartalla. Liiku ensimmäiseen tarinapisteeseen ja paina Toista-nappia katsellaksesi tarinavideon. Muista, että puhelimessasi pitää olla sijainti päällä, sillä seikkailu hyödyntää puhelimen sijaintitietoja seikkailijoiden liikkumisen määrittämiseen.
  • Katsele videolta tarina ja tutustu luonnon ihmeisiin ympärilläsi! Tarinapisteet kannattaa kiertää järjestyksessä. Parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita. Sovellus toimii uusimmilla mobiililaitteilla.