Satutuokiot

Keväällä 2023 Lastenkulttuurikeskus Verso järjestää satutuokioita kirjastoilla Varkaudessa, Leppävirralla, Heinävedellä, Joroisissa, Juvalla, Rantasalmella ja Mikkelissä.

Verson tuottamat satutuokiot ovat monitaiteisia ja satutuokiotoiminta on kehitetty lasten ja aikuisten yhteiseksi kokemukseksi tarinoiden ja taiteen parissa.

Verson satutuokioilla alle kouluikäiset (3-6v.) lapset pääsevät heittäytymään satujen maailmaan ja tutustumaan tarinoihin taidekasvattajan johdolla. Satuilun lisäksi osallistujat saavat vaihtelevasti kokeilla kädentaitoja ja kuvataidetta, liikkua, runoilla, musisoida ja tarinoida. Toisinaan satutuokiot sisältävät teatterillisia elementtejä.

Perheen pienimpien (0-3v.) satutuokiot kulkevat nimellä Toukkien tarinatuokiot. Toukkien tarinatuokioita tarjoillaan Varkaudessa (Perheentalo), Joroisissa, Juvalla ja Rantasalmella.

Syksyn 2022 uutuutena tulivat kirjastoseikkailut, jotka korvaavat perinteiset satutuokiot Varkaudessa ja Leppävirralla. Kirjastoseikkailussa seikkaillaan valitun kirjan teeman mukaisesti kirjastoympäristössä ja vastaan voi tulla esimerkiksi kirjan hahmoja tai erilaisia tehtäviä

Kaikille avoimien satutuokioiden, Toukkien tarinatuokioiden ja kirjastoseikkailuiden ajankohdat löydät alla olevista julisteista ja tapahtumakalenteristamme.

Julisteet kevät 2023:

Katso myös Verson satutuokiot verkossa:

Verson taidekasvattajat loruilevat satutuokion aluksi ja lopuksi:

Minnamaria Koistinen ja Helinä Juurinen valmistautuvat satusyksyyn uusin loruin.
Loppu se on lorullakin.