Mun juttu – Harrastamisen malli

Hyvää kesälomaa!

Harrastustoiminta päättyy Varkauden kouluilla viikolla 21 (22.5.-26.5.). Toiminta jatkuu ensi syksynä. Kaudella 2022-23 toimineet Varkauden harrastusryhmät löytyvät täältä.

Harrastustoiminta päättyy Rantasalmen koululla viikolla 21 (22.5.-26.5.). Toiminta jatkuu ensi syksynä. Kaudella 2022-23 toimineet Rantasalmen harrastusryhmät löytyvät täältä.

Mun juttu – Harrastamisen malli Varkaudessa, Rantasalmella ja Joroisissa jatkuu myös lukuvuotena 2023-2024. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varkauden, Rantasalmen ja Joroisten lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuskokonaisuuksia. Sisältöinä ovat mm. visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja.

Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se ”mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole. Etsivässä harrastustoiminnassa tehdään moniammatillista yhteistyötä mm. lasten ja nuorten kulttuurilähetteen laajennuksen tiimoilta.

Harrastukset alkavat syyskuussa 2023 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2024 saakka.

Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Koululaiset ovat osallistuneet valtakunnalliseen koululaiskyselyyn kaikilla hankkeen toiminta-alueen kouluilla.

Hankkeen yhteistyötahoina ovat Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvun toimiala sisältäen liikuntapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verson sekä nuorisopalvelut, Joroisten ja Rantasalmen kuntien nuorisotoimet, paikalliset yhdistykset ja vapaan kentän taidetoimijat.

Lisätietoja:

Taavi Julkunen, harrastuskoordinaattori
taavi.julkunen@varkaus.fi, p. 041 731 9287
Lastenkulttuurikeskus Verso
Osmajoentie 1, 78200 Varkaus


Harrastusten kuvaukset :

Monitoimiliikunta/Palloilu

Monitoimiliikunnan ja palloilun tunneilla pääset osallistumaan monipuolisesti erilaisiin palloilupeleihin ja -leikkeihin. Tunneilla opetellaan kehon hallintaa ja liiketaitoja. Luvassa on osallistujien toiveiden mukaista hauskaa yhdessä liikkumista!

Keppihevoskerho

Tunneilla valmistetaan keppareita sekä harjoitellaan keppareilla este-, koulu- ja maastoratsastusta. Hevosiin liittyvää askartelua sekä tietoutta. Ryhmän sisältöä muovataan osallistujien toiveiden mukaan. Ohjaajana Susanne Ylikesti.

Kivaa kässää!

Kivaa kässää on harrastus, jossa tutustutaan tekstiilitöihin, kuten huovutukseen, ompeluun, kankaanpainantaan ja solmeiluun. Askarrellaan eri materiaaleista ja luodaan uutta. Ohjaajana Mari Hämäläinen.

Kivaa kuvista ja kässää!

Kivaa kuvista -pajoissa maalataan, muovaillaan ja askarrellaan osallistujien toiveiden mukaisesti. Tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin, tehdään kokeiluja eri materiaaleilla ja annetaan luovuuden rönsytä! Ohjaajana Lisa Räisä-Natunen.

Kokkikerho

Pöytä on katettu kokkailuja varten! Tule mukaan tekemään ruokaa ja erilaisia herkkuja.

Kuva- ja katutaide

Rentoa ja hauskaa, taiteellista ja luovaa. Oman taiteen tekemistä. Tässä harrastuksessa tutustutaan mm. graffiteihin ja katutaiteeseen, ja piirretään kaikkea mahdollista kukista satuhahmoihin ja maisemista supersankareihin. Piirretään paperille yhdessä ilolla ja annetaan mielikuvituksen lentää. Luvassa on erilaisia kuvataiteen kokeiluja ja uuden oppimista. Ohjaajana  Nino Tolvanen.

Parkour

Parkour rakentuu ajatukselle, että liikkuminen on luovaa, hauskaa ja kannustavaa. Tämä sisältää usein juoksemista, kiipeämistä, ylittämistä, hyppäämistä, tasapainoilua, tai mitä tahansa tapaa liikkua ympäristössä. Ohjaajana Rantasalmen urheilijat.

Pelikerho

Alakoululaiset (3.-6.-luokkalaiset) pelaavat Minecraftia ohjatusti omalla kotikoneella. Ohjaus järjestetään etänä turvallisessa Discord-opetusympäristössä, johon vain osallistujalla ja ohjaajalla on pääsy. 
Ohjaajana InCoach pelivalmennus.

Teatteri-ilmaisu

Draamaharjoituksia, teatterileikkejä, sketsihahmoja ja ilmaisun iloa! Harjoittelemme teatterin tekemistä rennolla otteella mukavassa ilmapiirissä. Ohjaajana Tuomo Salmela.

Metsäsalapoliisit

Metsäsalapoliisina pääset mukaan selvittämään luonnon salaisuuksia itse tehden, leikkien, havainnoiden ja kokien! Ohjaajana Outi Huopalainen/Rantasalmen 4H.