Mun juttu – Harrastamisen malli

Hyvää kesää 2024!

Harrastusryhmät palaavat taas ensi lukuvuonna syyskuun alkupuoliskolla.

Harrastustoiminta päättyi Varkauden kouluilla viikolla 21 (20. – 24.5.).
Kaudella 2023-24 toimivat Varkauden harrastusryhmät löytyvät täältä.

Harrastustoiminta päättyi Rantasalmen koululla viikolla 21 (20. – 24.5.).
Kaudella 2023-24 toimivat Rantasalmen harrastusryhmät löytyvät täältä.

Harrastustoiminta päättyi Joroisten kouluilla viikolla 21 (20. – 24.5.).
Kaudella 2023-24 toimivat Joroisten harrastusryhmät löytyvät täältä.

Valtaosassa harrastusryhmistä on tarjolla myös välipalaa.

Mun juttu – Harrastamisen malli Varkaudessa, Rantasalmella ja Joroisissa jatkuu myös lukuvuotena 2023-2024. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varkauden, Rantasalmen ja Joroisten lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuskokonaisuuksia. Sisältöinä ovat mm. visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja.

Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se ”mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole. 

Harrastukset alkavat syyskuussa 2023 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2024 saakka.

Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Koululaiset ovat osallistuneet valtakunnalliseen koululaiskyselyyn kaikilla hankkeen toiminta-alueen kouluilla.

Hankkeen yhteistyötahoina ovat Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvun toimiala sisältäen liikuntapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verson sekä nuorisopalvelut, Joroisten ja Rantasalmen kuntien nuorisotoimet, paikalliset yhdistykset ja vapaan kentän taidetoimijat.

Lisätietoja:

Taavi Julkunen, harrastuskoordinaattori
taavi.julkunen@varkaus.fi, p. 041 731 9287
Lastenkulttuurikeskus Verso
Osmajoentie 1, 78200 Varkaus

Jenna Parkkinen, etsivä harrastustyöntekijä
jenna.parkkinen@varkaus.fi, p. 041 732 5827
Lastenkulttuurikeskus Verso
Osmajoentie 1, 78200 Varkaus

Instagram @harrastusetsivajenna

Harrastusten kuvaukset :

Eläinkerho

Eläinkerhossa pääset tutustumaan eläinten ihmeelliseen maailmaan; eläintietoutta oppien, eläinten hyvinvoinnista huolehtien, askarrellen ja eläinvieraisiin tutustuen. Ryhmän sisältöä muokataan osallistujien toiveiden mukaan. Ohjaajana Outi Huopalainen/Rantasalmen 4H.

Keppihevoskerho

Tunneilla valmistetaan keppareita sekä harjoitellaan keppareilla este-, koulu- ja maastoratsastusta. Hevosiin liittyvää askartelua sekä tietoutta. Ryhmän sisältöä muovataan osallistujien toiveiden mukaan. Ohjaajana Susanne Ylikesti.

Kivaa kuvista ja kässää!

Kivaa kuvista -pajoissa maalataan, muovaillaan ja askarrellaan osallistujien toiveiden mukaisesti. Tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin, tehdään kokeiluja eri materiaaleilla ja annetaan luovuuden rönsytä! Ohjaajina Lisa Räisä-Natunen, Marika Wallden, Kati Paananen.

Kokkikerho

Pöytä on katettu kokkailuja varten! Tule mukaan tekemään ruokaa ja erilaisia herkkuja. Ohjaajina Joroisten 4H, Rantasalmen 4H, Marika Wallden.

Kuntosali

Kuntosalin harrastusryhmässä treenataan ja kehitytään yhdessä kohti jokaisen itse asettamia tavoitteita. Tähän ryhmään ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin kuntosalia aiemmin harrastaneet. Paikalla oleva ohjaaja auttaa kaikkia osallistujia salin laitteiden kanssa ja treenaamisessa. Ohjaajina Olefit, Varkauden Tarmo, Janne Laihanen.

Luovan toiminnan harrastusryhmä

Kerhossa tehdään monenlaista hauskaa – luvassa on perinteisen kuvataiteen ja askartelun lisäksi omien soitinten tekemistä, musajuttuja, teatteria ja klovneriaa. Ohjaajana Teemu Paananen.

Metsäsalapoliisit

Metsäsalapoliisina pääset mukaan selvittämään luonnon salaisuuksia itse tehden, leikkien, havainnoiden ja kokien! Ohjaajana Outi Huopalainen/Rantasalmen 4H.

Minecraft-pelikerho

Minecraft-kerhossa pääset rakentamaan mielenkiintoisia maailmoja uusien pelikavereiden kanssa, ratkomaan erilaisia haasteita survivalissa ja ennen kaikkea pelaamaan mukavassa porukassa etänä Discordissa. Kerhossa jokainen pääsee toteuttamaan itseään eikä osallistuminen vaadi ennakko-osaamista pelistä. Liity mukaan positiiviseen peliporukkaan ja hyppää Minecraftin syvään päätyyn! Ohjaus järjestetään etänä turvallisessa Discord-opetusympäristössä, johon vain osallistujalla ja ohjaajalla on pääsy. Ohjaajana InCoach pelivalmennus.

Monitoimiliikunta/Palloilu

Monitoimiliikunnan ja palloilun tunneilla pääset osallistumaan monipuolisesti erilaisiin palloilupeleihin ja -leikkeihin. Tunneilla opetellaan kehon hallintaa ja liiketaitoja. Luvassa on osallistujien toiveiden mukaista hauskaa yhdessä liikkumista! Ohjaajina Varkauden Tarmo, Joroisten 4H.

Oma Pelistudio – Ohjelmointi- ja pelisuunnitteluharrastus 

Oletko joskus halunnut tehdä oman pelin? Nyt se on mahdollista! School of Gamingin Oma Pelistudio -harrastuksessa voi ottaa roolin pelisuunnittelijana, ohjelmoijana tai vaikka tasodesignerina. Harrastuksessa voi kokeilla monia rooleja ja panostaa siihen, mikä tuntuu kaikista mukavimmalta. Tule mukaan perustamaan oma pelistudio! Ohjaajana School of Gaming.

Parkour

Parkour rakentuu ajatukselle, että liikkuminen on luovaa, hauskaa ja kannustavaa. Tämä sisältää usein juoksemista, kiipeämistä, ylittämistä, hyppäämistä, tasapainoilua, tai mitä tahansa tapaa liikkua ympäristössä. Ohjaajana Varkauden Tarmo.

Teatteri-ilmaisu

Draamaharjoituksia, teatterileikkejä, sketsihahmoja ja ilmaisun iloa! Harjoittelemme teatterin tekemistä rennolla otteella mukavassa ilmapiirissä. Ohjaajina Eeva Aitta ja Marjo Isotalus.

V.A.L.O.T – kuviskerho / Voin Alkaa Luoda Omaa Taidetta

Rentoa ja hauskaa, taiteellista ja luovaa. Oman taiteen tekemistä. Tässä harrastuksessa tutustutaan mm. graffiteihin ja katutaiteeseen, ja piirretään kaikkea mahdollista kukista satuhahmoihin ja maisemista supersankareihin. Piirretään paperille yhdessä ilolla ja annetaan mielikuvituksen lentää.  Luvassa on erilaisia kuvataiteen kokeiluja ja uuden oppimista. Ohjaajana  Nino Tolvanen.