Mun juttu – Harrastamisen malli

Hyvää alkanutta uutta kouluvuotta 2022!

Harrastustoiminta alkaa Varkaudessa ensi viikolla eli ma 17.1.2022 alkaen.

Rantasalmi aloitti jo viime viikolla eli ma 10.1.2022.

Mun juttu – Harrastamisen malli Varkaudessa ja Rantasalmella on syksyllä 2021 käynnistynyt hanke, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varkauden ja Rantasalmen lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuskokonaisuuksia. Sisältöinä ovat mm. visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja.

Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se “mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole. Etsivässä harrastustoiminnassa tehdään moniammatillista yhteistyötä mm. lasten ja nuorten kulttuurilähetteen laajennuksen tiimoilta.

Harrastukset alkoivat syyskuussa 2021 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2022 saakka.

Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Koululaiset ovat osallistuneet valtakunnalliseen koululaiskyselyyn kaikilla hankkeen toiminta-alueen kouluilla.

Hankkeen yhteistyötahoina ovat Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvun toimiala sisältäen liikuntapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verson sekä nuorisopalvelut, Rantasalmen kunnan nuorisotoimi, paikalliset yhdistykset ja vapaan kentän taidetoimijat.

Lisätietoja:

Jaana Jurvanen, harrastuskoordinaattori

jaana.jurvanen@varkaus.fi, p. 041 731 3087

Lastenkulttuurikeskus Verso

Osmajoentie 1, 78200 Varkaus