Mun juttu – Harrastamisen malli

Hyvää alkanutta uutta kouluvuotta 2022!

Harrastustoiminta alkaa Varkaudessa ensi viikolla eli ma 17.1.2022 alkaen.

Rantasalmi aloitti jo viime viikolla eli ma 10.1.2022.

Mun juttu – Harrastamisen malli Varkaudessa ja Rantasalmella on syksyllä 2021 käynnistynyt hanke, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varkauden ja Rantasalmen lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuskokonaisuuksia. Sisältöinä ovat mm. visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja.

Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se ”mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole. Etsivässä harrastustoiminnassa tehdään moniammatillista yhteistyötä mm. lasten ja nuorten kulttuurilähetteen laajennuksen tiimoilta.

Harrastukset alkoivat syyskuussa 2021 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2022 saakka.

Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Koululaiset ovat osallistuneet valtakunnalliseen koululaiskyselyyn kaikilla hankkeen toiminta-alueen kouluilla.

Hankkeen yhteistyötahoina ovat Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvun toimiala sisältäen liikuntapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verson sekä nuorisopalvelut, Rantasalmen kunnan nuorisotoimi, paikalliset yhdistykset ja vapaan kentän taidetoimijat.

Lisätietoja:

Minnamaria Koistinen, harrastuskoordinaattori, taidekasvattaja
minnamaria.koistinen@varkaus.fi, p. 041 730 9555
Lastenkulttuurikeskus Verso
Osmajoentie 1, 78200 Varkaus


Harrastusten kuvaukset :

Monitoimiliikunta

Monitoimiliikunnan tunneilla pääset osallistumaan monipuolisesti erilaisiin palloilupeleihin ja -leikkeihin. Tunneilla opetellaan kehon hallintaa ja liiketaitoja. Luvassa on osallistujien toiveiden mukaista hauskaa yhdessä liikkumista!

Keppihevoskerho

Tunneilla valmistetaana keppareita sekä harjoitellaan keppareilla este-, koulu- ja maastoratsastusta. Hevosiin liittyvää askartelua. Ohjaajana Susanne Ylikesti.

Kivaa kässää!

Kivaa kässää on harrastus, jossa tutustutaan tekstiilitöihin, kuten huovutukseen, ompeluun, kankaanpainantaan ja solmeiluun. Askarrellaan eri materiaaleista ja luodaan uutta. Ohjaajana Mari Hämäläinen

Kivaa kuvista!

Kivaa kuvista -pajoissa maalataan, muovaillaan ja askarrellaan osallistujien toiveiden mukaisesti. Tutustutaan kuvataiteen eri tekniikoihin, tehdään kokeiluja eri materiaaleilla ja annetaan luovuuden rönsytä! Ohjaajana Lisa Räisä-Natunen

Kokkikerho

Pöytä on katettu kokkailuja varten! Tule mukaan tekemään ruokaa ja erilaisia herkkuja.

Kuva- ja katutaide

Rentoa ja rouheaa, taiteellista ja luovaa puuhaa. Tässä harrastuksessa tutustutaan graffiteihin ja tehdään omia. Kuitenkaan tunneilla ei pidättäydytä pelkästään graffitissa, vaan tehdään myös urbaania- ja katutaidetta. Luvassa on erilaisia kuvataiteen kokeiluja ja uuden oppimista yhdessä. Ohjaajana Nino Tolvanen.

Mediapaja

Kiinnostaako sisällöntuotanto? Mediapajassa luvassa on somekanavien ja eri ohjelmien käyttöä sekä videoiden ja animaatioiden tekemistä. Kuvankäsittelyä ja striimausta. Osallistujien toiveiden mukaista mukavaa tekemistä.

Parkour

Parkour rakentuu ajatukselle, että liikkuminen on luovaa, hauskaa ja kannustavaa. Tämä sisältää usein juoksemista, kiipeämistä, ylittämistä, hyppäämistä, tasapainoilua, tai mitä tahansa tapaa liikkua ympäristössä. Ohjaajana Rantasalmen urheilijat

Pelikerho

Yläkoululaisten pelikerhossa pelataan Fortnitea ohjatusti omalla kotikoneella. Alakoululaiset (4.-6.-luokkalaiset) pelaavat Minecraftia. Ohjaus järjestetään etänä turvallisessa Discord-opetusympäristössä, johon vain osallistujalla ja ohjaajalla on pääsy. 

Teatteri-ilmaisu

Draamaharjoituksia, teatterileikkejä, sketsihahmoja ja ilmaisun iloa! Harjoittelemme teatterin tekemistä rennolla otteella mukavassa ilmapiirissä. Ohjaajana Tuomo Salmela.