Perheille

Lastenkulttuurikeskus Verso tarjoaa perheille maksuttomia taide- ja kulttuurisisältöjä Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Pieksämäellä, Rantasalmella, Savonlinnassa ja Varkaudessa. Perheille suunnatut palvelut löydät tapahtumakalenterista. Seuraathan meitä myös some-kanavissa?

Alle kouluikäisten kotihoidossa olevien lasten kanssa voit osallistua missä tahansa Verso-kunnassa Satutuokioihin, joita järjestetään säännöllisesti pääsääntöisesti kirjastoilla. Lisäksi Verso järjestää perheen pienimmille suunnattua Taideneuvola-toimintaa Varkaudessa, Joroisissa, Juvalla, Hirvensalmella ja Rantasalmella.

Viikonloppuina järjestetään Varkaudessa vuosittain neljä Perhesunnuntaita Varkauden museoilla. Marraskuisin perhesunnuntait ovat myös Savonlinnassa Riihisaaressa ja Pieksämäellä. Perhesunnuntait ovat koko perheen yhteisiä nonstop-periaatteella toimivia toimintapäiviä, joihin on vapaa pääsy.

Koululaisten kulttuurikasvatus

Koululaiset osallistuvat vuosittain koulupäivän aikana kulttuuritoimintaan kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisesti. Sisällöistä löydät lisätietoa täältä: Kulttuuriketju.fi (Keski-Savon kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuriketju – Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) ja Savonlinnan esi- ja perusopetuksen kulttuuripolku.

Luovaa puuhaa kotiin

Kaipaatko vinkkejä kotona helposti toteutettaviin taidepuuhiin? Vinkkivasusta löydät luovaa puuhaa helpoilla materiaaleilla ja välineillä toteutettavaksi.