Muksujen Musiikkikuu

Muksujen Musiikkikuu on musiikkipajojen sarja, jota pilotoitiin Pieksämäen kaupungin avoimessa perhetoiminnassa Perheentalolla. Musiikkipedagogi vieraili Perheentalolla kaikkiaan 12 kertaa ja ennalta perheille markkinoidussa ohjelmassa oli teemoitettuja tuokiota, kuten ”Siilin sadepäivä”, ”Soitinpuro”, ”Käsiäni taputan”, ”Jalkojani tömistän”, ”Muksudisco” ja ”Lumimummon polkupyörä”.

Osallistujat olivat pääosin 1-3 -vuotiaita lapsia vanhempineen. Tuokioita oli kaksi kertaa viikossa. Toiminnan tavoitteena oli aktivoida vanhempia käyttämään laulua ja musiikkia osana lasten arkea. Tuokioilla tutustuttiin musiikkiliikuntaan, kodin esineillä soittamiseen, virtuaalisoittimilla soittamiseen, rytmittelyyn, uuteen lastenmusiikkiin ja leikittiin myös perinteisiä laululeikkejä.

Toiminta sai asiakkailta hyvän palautteen ja rohkaisi perheitä osallistumaan myös muuhun ohjattuun taidetoimintaan.

Verson kautta sain lisää tietoa laadukkaasta lastenkulttuurista, asiakkaiden huomioimisesta ja ideoiden kirkastamisesta. Pilotin myötä pystyin muokkaamaan tuokioiden sisältöä paremmin asiakasryhmille sopivaksi. – Elsi Kinnunen