Saavutettavuus

Lastenkulttuurikeskus Verso pyrkii järjestämään kaiken toiminnan kaikkien saataville. Tavoitteena on, että toiminta järjestetään esteettömissä tiloissa ja että toiminnan sisältö sopii kaikenlaisille osallistujille.

Jos huomaat toimintamme saavutettavuudessa epäkohtia, pyydämme viestimään siitä meille. Teemme mielellämme parhaamme, että asia korjataan. Linkki yhteystietoihin.

SAAVUTETTAVUUSSELOSTE

Tämä saavutettavuusseloste koskee versoverkko.fi-sivustoa.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen saavutettavuudesta https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190306

Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Olemme arvioineet verkkopalvelun saavutettavuutta itse.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Saavuttamattomat pdf:t

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Harrastamisen Suomen mallin pdf-tiedostoina jaetuissa materiaaleissa on vielä saavutettavuudessa virheitä.
  • Syy noudattamatta jättämiselle:  Sama tieto löydettävissä verkkosivuiltamme

Videoiden tekstitykset:

  • Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolle linkitetyistä videoista ei ole tekstitystä.
  • Syy noudattamatta jättämiselle:
    • Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita eivät kuulu lain piiriin, eli niitä ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat olemaan saavutettavia.
    • Sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram) voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Lastenkulttuurikeskus Versolle, terhi.siippainen (a) varkaus.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/kayttajan-oikeudet/tee-saavutettavuuskantelu-tai-pyyda-selvitysta/

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)

Avustajat

Verson toiminta on pääosin maksutonta. Jos tilaisuuteen on pääsymaksu, henkilökohtaiset avustajat pääsevät mukaan aina maksutta.

Avustaja- ja opaskoirat ovat aina tervetulleita mukaan toimintaan.

Tilojen esteettömyys

Koska meillä ei ole omia toimitiloja, toimimme tyypillisesti kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, museoissa ja perheiden taloilla. Voit tarkistaa tilojen esteettömyyden ko. toimitilojen omilta sivuilta. Tässä suuri osa toimintapaikoistamme kunnittain lueteltuna.

Heinävesi

Heinäveden kirjasto / Varjentiini (linkki pääsivulle)

Hirvensalmi

Hirvensalmen kirjasto (linkki pääsivulle)

Leppävirta

Leppävirran kirjasto (linkki esteettömyystietoihin)

Joroinen

Joroisten kirjasto (linkki pääsivulle)

Perhekeskus Kuperkeikka (linkki pääsivulle)

Juva

Juvan kirjasto (linkki pääsivulle)

Rantasalmi

Rantasalmen kirjasto (linkki pääsivulle)

Perhekeskus Kehrä (linkki pääsivulle)

Varkaus

Varkauden kirjasto (linkki tilatietoihin)

Varkauden Perheentalo (linkki esteettömyystietoihin)

Varkauden museot (linkki esteettömyystietoihin)

SATA2-saavutettava taideharrastus

Verso oli mukana valtakunnallisessa SATA2- saavutettava taideharrastus -hankkeessa. Koulutimme henkilökuntaamme ja loimme yhteyksiä kolmannen sektorin toimijoihin, joilta saamme tukea saavutettavuuden huomioimiseksi. Voit lukea lisää SATA2-hankkeesta lastenkulttuuri.fi -sivuilta (linkki).