Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Seikkailujen Saari?

Seikkailujen Saari on vuodesta 1996 alkaen vuosittain järjestetty lapsille ja perheille suunnattu elämysseikkailu. Tapahtuma järjestetään osana Vekara-Varkaus-festivaalia kesäkuun toisella viikolla.

Seikkailujen Saaren toteuttajia on ollut useita. Vuodesta 2014 alkaen Seikkailujen saaren tuotannosta on vastannut Lastenkulttuurikeskus Verso, joka toimii osana Varkauden kaupunkia ja Soisalo-opistoa. Seikkailujen saari on Verson sekä Vekara-Varkaus -festivaalia tuottavan Navitas Kehitys Oy:n yhteinen ponnistus.

Vuoden 2014 teema: Sirkus Vinksin Vonksin
Vuoden 2015 teema: Veikeä Verstas
Vuoden 2016 teema: Ravintola Vilske
Vuoden 2017 teema: Valloittavat Riemut
Vuoden 2018 teema: Studio & Ateljee Vimma
Vuoden 2019 teema: Veikeyden kaupunki

Mistä sinne pääsee?

Seikkailujen saari sijaitsee Tyyskänniemen Koskipuistossa Varkauden Päiviönsaaressa.

Sijainti kartalla

Lähin pysäköintialue on Navitaksen parkkipaikka (Wredenkatu 2) tai Varkauden uimahalli Ilopisaran parkkipaikka (Ahlströminkatu 11), joista on opasteet saareen.

Lähin bussipysäkki sijaitsee Uimahalli Ilopisaran vieressä (Ahlströminkatu 11).

Kävellen saareen pääsee Päiviönsaaresta myös Päiviönsaaren koulun ja Päiviönsaaren päiväkodin välistä (Wahlinkatu 1).

Pyydämme kävijöitä huomioimaan, että tapahtuma toteutetaan luontoympäristössä, ja alueella on reittejä, jotka ovat vaikeakulkuisia lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Kauanko seikkailu kestää?

Seikkailu toteutuu ainutlaatuisessa luontoympäristössä omatoimisesti eri pisteitä kierrellen. Pisteillä voi käydä vapaavalintaisessa järjestyksessä ja niissä voi viettää aikaa muutamasta minuutista vaikka varttituntiin, jos ei heti malta siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Aikaa vierailuun kannattaa varata noin 60 minuuttia. Nopeimmat voivat selviytyä seikkailusta reilussa puolessa tunnissa, mutta silloin saattaa jäädä elämyksiä kokematta.

Lipunmyynti suljetaan 45 minuuttia ennen saaren sulkemista, koska silloin ei enää ehdi seikkailemaan.

Miksi tapahtumaan on ikäsuositus?

Olemme suositelleet Seikkailujen Saarta 3-12 -vuotiaille, sillä sisältö on suunniteltu erityisesti alle kouluikäisiä ja alakouluikäisiä kävijöitä sekä heidän perheitään ajatellen.

Pienet, alle 3-vuotiaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan seikkailuun perheineen, huomioiden kuitenkin, että aivan kaikki tehtävät eivät sovellu perheen pienimmille.

Yläikärajaa ei ole. Myös suositusikää vanhemmat lapset ovat tervetulleita, ja lapsenmieliset aikuiset ilman lapsiakin!

Paljonko liput maksaa ja pitääkö aikuistenkin maksaa?

Lippujen hinta on 5 euroa (sis. alv 0%) kaikilta yli 3-vuotiailta kävijöiltä. Alle 3-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

Sisältö on suunniteltu sellaiseksi, että uskomme myös aikuisten saavan vierailusta elämyksiä koko rahan edestä.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät Seikkailujen Saareen maksutta.

Mistä lippuja saa? Mitkä maksuvälineet käyvät?

Seikkailujen Saaren pääsylippuja voi ostaa ennakkoon Vekaran Tieto ja Tiketistä (Osmajoentie 1). Tieto ja Tiketissä maksuvälineinä käteinen ja kortit.

Seikkailujen saaren aukioloaikona lippuja myydään saaren portilla. Portilla maksuvälineenä käy käteinen ja pankkikortti.

Miksi lautalla ei pääse pikkusaareen?

Pienen saaren polku on huuhtoutunut pois vuonna 2012, joten se on erittäin vaikeakulkuinen ja ajoittain veden varassa. Turvallisuussyistä pikkusaaren polkua ei siis tapahtumassa käytetä.

Jos lautalla mentäisiin pikkusaaren puolelle, lautta ruuhkautuisi liikaa pikkusaaren kävijöitä odottaessa. Lauttamatkaa rajoittamalla mahdollistamme lauttailun kaikille kävijöille.

Miksi saaren WC:t sijaitsevat kaukana kahvilasta? Miksi saaressa ei ole enempää WC:itä?

Saaressa ei ole kiinteää WC:tä. Tapahtuman ajaksi saareen vuokrataan kaksi siirrettävää ulkokäymälää. Suurempi määrä WC-koppeja veisi enemmän tilaa ja olisi myös kustannuksiltaan suurempi. Määrä on myös koettu tapahtuman kokoon nähden riittäväksi.

Vessat sijaitsevat saareen johtavan sillan läheisyydessä kuljetus- ja tyhjennysteknisistä syistä. Kalastajamökin (jossa kahvila sijaitsee) lähelle ei pääse suurilla ajoneuvoilla.

Onko saari esteetön?

Seikkailujen Saari on rakennettu luontoympäristöön, joten saaressa on joitakin vaikeakulkuisia polkuja, mutta niissä on mahdollista kulkea rattailla ja pyörätuolilla huomioiden luonto-olosuhteet. Tapahtuman lavasteet sijoittelemme siten, että ne on mahdollista kiertää.

Tapahtuma on rakennettu moniaistiseksi, joten tapahtumasta löytyy elämyksiä kaikenlaisille kävijöille.

Saaressa ei ole esteetöntä WC:tä. Lähimmät esteettömät WC:t löytyvät uimahalli Ilonpisarasta ja Varkauden museoilta.

Miten turvallisuusasiat on huomioitu?

Seikkailujen Saaren turvallisuus- ja pelastussuunnitelma päivitetään vuosittain ja toimitetaan pelastusviranomaisille. Turvallisuussyistä kävijöitä pyydetään huomioimaan mm. seuraavat seikat:

  • Alle 8-vuotiaat kävijät vain aikuisen seurassa.
  • Pysythän polulla. Aluetta rajaavaa turvanauhaa ei saa ylittää.
  • Tapahtuma on päihteetön.
  • Tulenteko ja tupakointi tapahtuma-alueella on kielletty.
  • Koko henkilökunta on ensiapukoulutettu.
  • Jokaisella toimintapisteellä on ensiapulaukku.
  • Köysilautan käyttäjille on saatavilla muutamia lasten pelastusliivejä. Niiden käyttäminen on vapaaehtoista. Alle 8-vuotiaat saavat käyttää lauttaa vain aikuisen kanssa. Noudata lautan turvallisuusohjeita. Lautassa ja rannassa on pelastusrenkaat.
  • Yllättävien, vaarallisten sääolosuhteiden sattuessa (myrsky, trombi, tms.) lähimmät sisätilat sijaitsevat Päiviönsaaren koululla (Wahlinkatu 1), jonne siirrytään Seikkailujen Saaren henkilökunnan johdolla.