Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Seikkailujen Saari?

Seikkailujen Saari on vuodesta 1996 alkaen järjestetty lapsille ja perheille suunnattu elämysseikkailu. Tapahtuma järjestetään osana Vekara-Varkaus-festivaalia kesäkuun toisella viikolla.

Seikkailujen Saaren toteuttajia on ollut useita. Vuodesta 2014 alkaen Seikkailujen saaren tuotannosta on vastannut Vekara-Varkauden kumppanina Lastenkulttuurikeskus Verso, joka toimii osana Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yksikköä. Seikkailujen Saari on Verson sekä Vekara-Varkaus -festivaalin yhteinen ponnistus.

Vuoden 2014 teema: Sirkus Vinksin Vonksin
Vuoden 2015 teema: Veikeä Verstas
Vuoden 2016 teema: Ravintola Vilske
Vuoden 2017 teema: Valloittavat Riemut
Vuoden 2018 teema: Studio & Ateljee Vimma
Vuoden 2019 teema: Veikeyden kaupunki

Vuoden 2022 teema: Värikkäät vaiheet

Vuoden 2023 teema: Vesittynyt verkko

Mistä sinne pääsee?

Seikkailujen saari sijaitsee vuonna 2022 Tyyskänniemessä Varkauden Päiviönsaaressa, Vaaputtajat ry:n Koukkula-majan pihapiirissä, Navitaksen ja Talviuintipaikan takana.

Sijainti kartalla

Lähin pysäköintialue on Navitaksen parkkipaikka (Wredenkatu 2), joista on opasteet saareen.

Lähin bussipysäkki sijaitsee Uimahalli Ilopisaran vieressä (Ahlströminkatu 11).

Pyydämme kävijöitä huomioimaan, että tapahtuma toteutetaan luontoympäristössä, ja tapahtuma-alueella on reittejä, jotka ovat vaikeakulkuisia lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa.

Kauanko seikkailu kestää?

Seikkailu toteutuu ainutlaatuisessa luontoympäristössä omatoimisesti eri pisteitä kierrellen. Pisteillä voi käydä vapaavalintaisessa järjestyksessä ja niissä voi viettää aikaa muutamasta minuutista vaikka varttituntiin, jos ei heti malta siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Aikaa vierailuun kannattaa varata noin 60 minuuttia. Nopeimmat voivat selviytyä seikkailusta reilussa puolessa tunnissa, mutta silloin saattaa jäädä elämyksiä kokematta.

Lipunmyynti suljetaan 45 minuuttia ennen saaren sulkemista, koska silloin ei enää ehdi seikkailemaan.

Miksi tapahtumaan on ikäsuositus?

Olemme suositelleet Seikkailujen Saarta 3-12 -vuotiaille, sillä sisältö on suunniteltu erityisesti alle kouluikäisiä ja alakouluikäisiä kävijöitä sekä heidän perheitään ajatellen.

Pienet, alle 3-vuotiaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan seikkailuun perheineen, huomioiden kuitenkin, että aivan kaikki tehtävät eivät sovellu perheen pienimmille.

Yläikärajaa ei ole. Myös suositusikää vanhemmat lapset ovat tervetulleita, ja lapsenmieliset aikuiset ilman lapsiakin!

Paljonko liput maksaa ja pitääkö aikuistenkin maksaa?

Lippujen hinta on 5 euroa (sis. alv 10%) kaikilta yli 3-vuotiailta kävijöiltä. Alle 3-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

Sisältö on suunniteltu sellaiseksi, että uskomme myös aikuisten saavan vierailusta elämyksiä koko rahan edestä.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät Seikkailujen Saareen maksutta.

Seikkailujen Saareen pääsee myös Kaikukortilla.

Mistä lippuja saa? Mitkä maksuvälineet käyvät?

Seikkailujen Saaren pääsylippuja voi ostaa ennakkoon Vekaran Tieto ja Tiketistä (Osmajoentie 1). Tieto ja Tiketissä maksuvälineinä käteinen ja kortit.

Seikkailujen Saaren aukioloaikona lippuja myydään saaren portilla. Portilla maksuvälineenä käy käteinen ja pankkikortti. Lipunmyynti suljetaan 45 min ennen tapahtuman sulkemisaikaa.

Onko tapahtumassa WC?

Tapahtuman ajaksi saareen vuokrataan kaksi siirrettävää ulkokäymälää, joista toinen on esteetön. Vessat sijaitsevat tapahtuma-alueen sisällä.

Onko tapahtuma esteetön?

Seikkailujen Saari on rakennettu luontoympäristöön, joten tapahtuma-alueella on joitakin vaikeakulkuisia polkuja, mutta pääosin tapahtuma-alueella on mahdollista kulkea rattailla ja pyörätuolilla huomioiden luonto-olosuhteet. Tapahtuman lavasteet sijoittelemme siten, että ne on mahdollista kiertää.

Tapahtuma on rakennettu moniaistiseksi, joten tapahtumasta löytyy elämyksiä kaikenlaisille kävijöille.

Miten turvallisuusasiat on huomioitu?

Seikkailujen Saaren turvallisuus- ja pelastussuunnitelma päivitetään vuosittain ja toimitetaan pelastusviranomaisille. Turvallisuussyistä kävijöitä pyydetään huomioimaan mm. seuraavat seikat:

  • Alle 8-vuotiaat kävijät vain aikuisen seurassa.
  • Pysythän piha-alueella ja poluilla. Aluetta rajaavaa turvanauhaa ei saa ylittää.
  • Tapahtuma on päihteetön.
  • Tulenteko ja tupakointi tapahtuma-alueella on kielletty.
  • Henkilökuntaan kuuluu on ensiaputaitoisia henkilöitä.
  • Jokaisella toimintapisteellä on ensiapulaukku.
  • Yllättävien, vaarallisten sääolosuhteiden sattuessa (myrsky, trombi, tms.) kokoontumista varten varatut sisätilat sijaitsevat Uimahallilla (Ahlströminkatu 11), jonne siirrytään Seikkailujen Saaren henkilökunnan johdolla.

Miksi Seikkailujen Saari vaihtoi paikkaa?

Vanha sijainti Tyyskänniemen Koskipuistossa on muuttunut Kämärinsiltojen rakentamisen yhteydessä vuonna 2021 tapahtuman kannalta erilaiseksi. Siltojen käyttöönotto teki alueesta suositun ulkoilureitin, jota emme halua sulkea liikkujilta kokonaiseksi tapahtumaviikoksi. Uusi sijainti Koukkula-majan ympäristössä tarjoaa myös tapahtumalle uudenlaiset puitteet rakennuksineen ja pihaympäristöineen.