Lastenkulttuurin juhlaviikko

Jokavuotinen Lastenkulttuurin juhlaviikko levittäytyy kaikkialle Suomeen toukokuun kolmannella viikolla 15.-21.5.2023. Valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään kahdeksatta kertaa. Viikon aikana juhlitaan lastenkulttuuria ja nautitaan runsaasta lastenkulttuurin ohjelmasta ympäri Suomea. 

Lastenkulttuurikeskus Verson alueella ohjelmassa on sekä ohjattuja, että omatoimisia kirjastoseikkailuja.  

Varkaudessa ja Leppävirralla ohjatuissa kirjastoseikkailussa seikkaillaan valitun kirjan teeman mukaisesti kirjastoympäristössä ja vastaan voi tulla esimerkiksi kirjan hahmoja tai erilaisia tehtäviä. 

Heinäveden, Juvan ja Rantasalmen kirjastoissa puolestaan lähdetään Pöllö Huupposen matkaan Savon kierrokselle. Pöllö Huupposen seikkailut Savossa on tarinallinen ja pelillinen omatoimisuunnistus, jossa kirjastoon sijoitetuilta rasteilta löytyy tarinaa ja linkit pelisivuille. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin tai tablettitietokone, jossa on verkkoyhteys.  

Ohjatut kirjastoseikkailut 

Varkauden kaupunginkirjastossa ti 16.5. klo 10.00-10.45, suositusikä 3-6v.  

Leppävirran kirjastossa ke 17.5. klo 9.15-9.45 (0-3v.) ja klo 10.00-10.45 (3-6v.)

 

Pöllö Huupposen seikkailut Savossa  

Heinäveden, Juvan ja Rantasalmen kirjastoissa kirjastojen aukioloaikoina HUOM! ti-ke 16.-17.5. kirjastot on suljettu järjestelmäpäivityksen vuoksi  

Suositusikä 7-12v.

 

Lisäksi maanantaina 15.5. klo 14.00-18.00 Varkauden Perheentalolla vietetään Perheiden päivää. Ohjelmassa on muun muassa Vekara-Varkauden työpaja, jossa taiteillaan vedeneläviä.

Lisää Lastenkulttuurin juhlaviikon ohjelmaa löydät: lastenkulttuurinjuhlaviikko.fi/ohjelma/ 
Verkkosisällöt

Jos ohjelmaa ei löydy ihan kotikulmilta, muista myös lastenkulttuurin verkkosisällöt, joista on iloa juuri siellä missä oletkin. Paljon katsottavaa sekä ideoita ja ohjeita taidetoimintaan löydät esimerkiksi seuraavilta sivuilta: 


#lastenkulttuurinjuhlaviikko #lastenkulttuurikeskusverso #luovuusversoo