Verson satusyksy käynnistyy pian – Uutuutena kirjastoseikkailut

Lastenkulttuurikeskus Verson satusyksy käynnistyy kirjastoilla syyskuun aikana. Syksyn aikana Verson satutuokioita järjestetään Heinävedellä, Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Rantasalmella, Varkaudessa ja Mikkelissä. Muutamissa kunnissa satutuokioita viedään myös kyläkouluille ja niiden yhteydessä toimiville päiväkodeille.

Satutuokiot ovat monitaiteista toimintaa, jossa satujen lukemisen lomassa tarinoidaan, taiteillaan ja touhutaan yhdessä. Uutuutena ovat kirjastoseikkailut, joita toteutetaan syksyn 2022 aikana Varkaudessa ja Leppävirralla, jatkossa mahdollisesti muuallakin.

”Kirjastoseikkailussa seikkaillaan valitun kirjan teeman mukaisesti kirjastoympäristössä.
Vastaan voi tulla esimerkiksi kirjan hahmoja tai erilaisia tehtäviä”, kirjastoseikkailuja ohjaava taidekasvattaja Minnamaria Koistinen kertoo.

Satutuokiot ja kirjastoseikkailut ovat suunnattuja 3-6-vuotiaille lapsille aikuisseuralaisineen. Avoimille ja maksuttomille tuokioille ovat tervetulleita niin perheet, kuin erilaiset lapsiryhmät.

Leppävirralla omat kirjastoseikkailunsa saavat myös 0-3-vuotiaat ja vauvoille ja taaperoille tarjoillaan Toukkien tarinatuokioita Joroisten ja Juvan kirjastoissa, sekä Varkaudessa Perheentalolla.

Paikkakuntakohtaiset tiedot ja aikataulut löytyvät mm. Verson tapahtumakalenterista www.versoverkko.fi/tapahtumakalenteri ja Facebook-sivuilta www.facebook.com/LastenkulttuurikeskusVerso.