Satutuokioiden syys alkaa!

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot ja Toukkien tarinatuokiot tuovat syksyyn tarinoiden taikaa

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot ja Toukkien tarinatuokiot alkavat usealla paikkakunnalla syys-lokakuussa. Tuokioita järjestetään Heinävedellä, Joroisissa, Varkaudessa, Pieksämäellä, Leppävirralla, Rantasalmella ja Hirvensalmella. Toukkien tarinatuokiot on suunnattu perheen pienimmille, 0-3-vuotiaille, ja satutuokiot 3-6-vuotiaille. Lapset osallistuvat kaikille avoimiin tuokioihin aikuisseuralaisensa kanssa.

Kurkkaa satutuokioiden aikataulu https://www.versoverkko.fi/tapahtumakalenteri/!

Lastenkulttuurikeskus Verso haluaa satutuokiotoiminnallaan pitää yllä lastenkirjallisuuden merkitystä ilon ja elämysten lähteenä. Verson lastenkulttuurityössä lukeminen, tarinointi ja loruttelu ovat erityisessä asemassa. Lapselle lukeminen ja tarinan äärelle pysähtyminen ovat tärkeitä asioita mielikuvituksen ja kielen kehittymisen kannalta.

Lastenkulttuurin tärkeä näkökulma on lapsen oman taiteellisen toimijuuden tukeminen, joten lapsille annetaan tilaisuuksia omien sanallisten tuotosten esiintuomiseen muun muassa sadutuksen, kielellä leikittelyn tai yhteisöllisen tarinankerronnan avulla.

Verson satutuokiot ovat monitaiteisia, ja satutuokiotoiminta on kehitetty lasten ja aikuisten yhteiseksi kokemukseksi

tarinoiden ja taiteen parissa. Satutuokioilla alle kouluikäiset lapset pääsevät heittäytymään satujen maailmaan ja tutustumaan tarinoihin taidekasvattajan johdolla. Satuilun lisäksi osallistujat saavat vaihtelevasti kokeilla kädentaitoja ja kuvataidetta, liikkua, runoilla, musisoida ja tarinoida.

Satutuokioita ja Toukkien tarinatuokioita ohjaa useampi taidekasvattaja. Vierailijoitakin satusyksyyn mahtuu: Klovni Elviira viihdyttää Satu- ja soittosopallaan Syys-Vekaran aikaan 19.10. Varkauden kirjastolla. Lastenkirjailija Maria Kuutti vierailee Poleenin satutuokiossa 25.10. kera Onni ja Aada -kirjojensa.

Vuodenajat kiinnostavat teemoina

Lastenkulttuurikeskus Verson internetsivuilla on kevään ja kesän aikana voinut vastata satutuokioita koskevaan kyselyyn. Kyselyn tarkoitus on kartoittaa kävijöiden toiveita ja kehittää satutuokiotoimintaa niiden suuntaisesti. Aihetoiveina esiin nousivat muun muassa ajankohtaiset vuodenajat sekä juhla- ja teemapäivät.

Satutuokioiden suhteen seuraamme meneillään olevia koronarajoituksia. Tulethan satutuokioille vain terveenä, muistat turvavälit ja hygienian. Ilmoitathan ryhmän saapumisesta etukäteen.

Tervetuloa mukaan satujen maailmaan!

Satutuokiojulisteet löydät täältä: https://www.versoverkko.fi/satutuokiot/