Harrastakotona.fi keräsi kuukaudessa lähes 50.000 kävijää

Koronaepidemian suljettua lähes kaikki kulttuuripalvelut syntyi harrastakotona.fi palvelemaan kotiin jääneitä lapsia ja nuoria kaikkialla Suomessa. Kävijämäärä yllätti työryhmän.

Lasten ja nuorten arki muuttui kuluvan kevään aikana merkittävästi. Huhtikuun lopulla julkaistu harrastakotona.fi-sivusto perustettiin vauhdilla, jotta lapset, nuoret ja perheet löytäisivät mukavaa tekemistä sekä mahdollisuuksia kokea ja kokeilla taidetta poikkeustilanteessakin.

Maksutonta harrastamista ihan kaikille

Harrastakotona.fi-sivuille kerätään jatkuvasti ammattilaisten tuottamia ohjeita ja ideoita taiteen kokeilemiseen ja harrastamiseen. Sivut on tuotettu suomeksi ja ruotsiksi. Maksuttomille ja helppokäyttöisille sivuille on valittu taidetekemistä aina parkourista sirkukseen ja sarjakuvasta tanssiin. Sivuilta löytyy lisäksi esitystallenteita, virtuaalivierailuja sekä virtuaalitapahtumakalenteri.

Palautteiden mukaan sivustosta ovat innostuneet niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Suosituimpia sisältöjä ovat olleet kuvataide, kädentaidot, tanssi, parkour ja musiikki sekä virtuaalivierailut.

-Erityisesti meitä on ilahduttanut se, että kävijät ovat palanneet sivuille taiteilemaan ja etsimään tekemistä yhä uudelleen. Palaavia kävijöitä on noin neljännes, iloitsee sivujen teknistä toteutusta luotsannut Terhi Siippainen Lastenkulttuurikeskus Versosta.

Kesäksi ideoita yksin ja yhdessä tekemiseen

Harrastakotona.fi -sivustoilla on tällä hetkellä yli 300 tekemisvinkkiä, tutoriaali-videota ja virtuaalikierroslinkkiä ja lisää on luvassa. Kesällä taidejuttuja voi kokeilla niin sisällä kuin ulkonakin.

-Tiimimme on tutustunut kaikkeen sivulla julkaistuun aineistoon ja todennut ne lapsille ja nuorille soveltuvaksi, joten lapset voi ohjata turvallisesti taiteen ja taiteilun pariin sivustoille, vinkkaa sivuston ideoinut Pilvi Kuitu Kulttuurikeskus PiiPoosta.

Harrastakotona.fi-sivuston ovat tuottaneet Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Kulttuurikeskus PiiPoo ja Lastenkulttuurikeskus Verso yhteistyössä useiden lastenkulttuuritoimijoiden kanssa. Sisältöjä on lastenkulttuurikeskusten lisäksi taiteen perusopetuksen oppilaitoksilta, taidekasvattajajilta, taidelaitoksilta, mediataloilta ja taiteilijoilta. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto toimii sivuston valtakunnallisten yhteyksien koordinoijana ja vastaa viestinnästä. Vaikka sivusto on perustettu koronaepidemian synnyttämän haasteellisen tilanteen johdosta, sitä kehitetään palvelemaan kaikkia Suomen lapsia ja nuoria jatkossakin.

-Projekti on ollut meille todellinen yhteistyön ja ketteryyden näyte. Lastenkulttuurikeskusten innostuminen tärkeään asiaan nostaa kieltämättä ylpeyden pintaan. Taide- ja kulttuurikentän innokkuus jakaa laadukkaita sisältöjä sivustolla ja lasten parissa toimivien kasvatus- ja sote-ammattilaisten todella positiivinen palaute on yllättänyt meidät kaikki, toteaa Aleksi Valta Lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Lisätietoja

Maarit Mäkinen, koordinaattori, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto 040 800 7296, maarit.makinen@lastenkulttuuri.fi

Pilvi Kuitu, toiminnanjohtaja, Kulttuurikeskus PiiPoo, 040 043 3722, pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *